Första gången (glömmer man aldrig)

Fick min Soupmaker med posten igår. Idag tog jag med den på jobbet. Mina kollegor blev väldigt nyfikna och intresserade. Jag och en kollega tog genast och bestämde tomatsoppa till lunch.

Lite funderande tog jag och delade tomaterna i 4 delar och la i dom i soupmakern. Undrade egentligen om vi skulle få skal i munnen när vi åt sen, men står det så då lär vi testa det så.

Det gick ruskigt fort att föebereda och bara efter 5 minuter satts sladden in i väggen för första gången. Jag och min kollega lämnade köket och gick tillbaka för att jobba medan maskinen jobbade. Tillbaka efter ca 20 minuter så pep maskinen till och det var dax att pröva.

Soppan var mycket slät och fin och vi blev båda förvånade att det inte var något skal från tomaterna kvar. Vi hade dessutom bjudit in en kollega då vi hoppades att det skulle räcka. Det räckte till tre STORA portioner och blev dessutom över. Vi var alla tre väldigt överrens om att soppan blev riktigt bra. Två av oss kommer att ha i lite chili nästa gång för att få ytterligare lite "skjuts" i den.

Nästa sak som överraskade positivt var efterarbete. Alla som gjort en tomatsoppa hemma vet hur kläder och övriga köket brukar se ut som. Här var rent och snyggt. Dessutom var disken klar på minuter.

I morgon blir det broccolisoppa med blåmögelost. Smaskens tror vi. Hörs senare om den.